AKADEMIA ZDROWIA


herbs-923496_1280.jpg Zdrowie to harmonia, a choroba to bałagan. Natura obdarowuje nas swoim bogactwem, musimy tylko nauczyć się z niego korzystać. W tej Akademii odnajdziecie warsztaty z zakresu medycyny naturalnej i zdrowego odżywiania.  Korzystamy z mądrości wschodu, tradycji  i niekonwencjonalnej medycyny leczniczej. Zdrowe odżywianie to podstawa w profilaktyce zdrowotnej. Więc idąc przez życie z dewizą Gilliana McKeitha  "Jesteś tym co jesz".  Zdrowie to stan równowagi - spokojny umysł, promienna siła życiowa i niezachwiana odporność organizmu.
Zapraszamy do zapoznania się z naszymi Akademiami służącymi zdrowiu.

 

RODO/OCHRONA DANYCH OSOBOWYCH W DZIAŁALNOŚCI MEDYCZNO-USŁUGOWEJ

RODO
Kategoria
akademia zdrowia
Termin
2022-08-28 00:00
Miejsce
szkolenie e-leraningowe
Telefon
692 142 066
E-mail
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

 

AMICORUM I POLSKIE CETRUM BEZPIECZEŃSTWA I PREWENCJI

ZAPRASZAJĄ NA SZKOLENIE

"RODO I OCHRONA DANYCH OSOBOWYCH W DZIAŁALNOŚCI MEDYCZNO-USŁUGOWEJ". 

 

Celem szkolenia jest zgłębienie wiedzy dotyczącej przetwarzania danych osobowych w podmiotach prowadzących działaność usługowo-doradczą (gabinety).

Szkolenie skierowane jest do osób chcących pełnić funkcję Inspektora Ochrony Danych Osobowych oraz osób które już taką funkcję pełnią, ale potrzebują poszerzyć swoją wiedzę w zakresie ochrony danych osobowych.

Każdy uczestnik szkolenia otrzyma:

  • Kompletną dokumentację (polityki, klauzule informacyjne, procedury, wzory zgód, umów powierzenia, rejestrów) niezbędną w podmiotach medycznych.
  • Miesięczny dostęp do platformy wsparcia dla IOD, gdzie specjaliści w zakresie ochrony danych osobowych (inspektorzy, prawnicy, informatycy) będą dla Państwa wsparciem.

 

MODUŁ I WSTĘPNE ZAGADNIENIA DOTYCZĄCE RODO

1. Co to jest RODO?

2. Gdzie RODO ma zastosowanie? 

3. Kogo RODO dotyczy a kogo nie dotyczy? 

4. Pozostałe źródła prawa dot. ochrony danych: ustawa o ochronie danych osobowych, ustawa sektorowa

 

MODUŁ II PODSTAWOWE POJĘCIA W RODO

1. Co to jest dana osobowa? (co jest a co nie jest daną osobową)

2. Co znaczy przetwarzać dane osobowe?

3. Dane osobowe zwykłe i dane osobowe wrażliwe (szczególne) – kategorie danych

4. Osoba zidentyfikowana i możliwa do zidentyfikowania

5. Co to jest profilowanie?

6. Co to jest pseudonimizacja?

7. Na czym polega anonimizacja?

8. Co to jest zbiór danych osobowych?

9. Administrator danych osobowych

10. Współadministartor

11. Inspektor ochrony danych

12. Podmiot przetwarzający (procesor)

13. Odbiorca danych

 

MODUŁ III ZASADY PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

1. Zasada przejrzystości, rzetelności i legalności,

2. Zasada celowości,

3. Zasada minimalizacji danych,

4. Zasada prawidłowości danych,

5. Zasada ograniczenia przechowywania danych,

6. Zasada integralności i poufności,

7. Zasada rozliczalności.

 

MODUŁ IV PRAWA OSÓB, KTÓRYCH DANE DOTYCZĄ

1. Prawo dostępu do danych

2. Prawo do sprostowania danych

3. Prawo do bycia zapomnianym

4. Prawo do ograniczenia przetwarzania danych

5. Prawo do przenoszenia danych

6. Prawo do sprzeciwu oraz do niepodleganiu decyzji opartych na zautomatyzowanym przetwarzaniu

7. Prawo do usunięcia („prawo do bycia zapomnianym”)

 

MODUŁ V ADMINISTRATOR DANYCH OSOBOWYCH

1. Kim jest administrator?

2. Rola administratora

3. Obowiązki administratora

 

MODUŁ VI INSPEKTOR OCHRONY DANYCH OSOBOWYCH

1. Kim jest Inspektor Ochrony Danych Osobowych?

2. Obowiązek wyznaczenia Inspektora Ochrony Danych Osobowych

3. Rola Inspektor Ochrony Danych Osobowych

4. Obowiązki Inspektor Ochrony Danych Osobowych

5. Inspektor Ochrony Danych Osobowych w strukturze administracyjnej administratora



KIEROWNIK SZKOLENIA: MARIUSZ KANIA

IMG 0315

 Mariusz Kania – Inspektor Ochrony Danych Osobowych, Prezes Zarządu Polskiego Centrum Bezpieczeństwa i Prewencji, informatyk. Specjalizuje się w bezpieczeństwie systemów informatycznych. W szczególności we wdrażaniu systemów bezpieczeństwa. W oparciu o wyniki audytów przygotowuje i wdraża instrukcje zarządzania systemami informatycznymi. Od kilku lat Inspektor Ochrony Danych w Jednostkach Samorządowych oraz w sektorze prywatnym.

 INFORMACJE ORGANIZACYJNE
Jak rozpocząć szkolenie? To bardzo proste!

  • Krok pierwszy: wypełnienie formularza rejestracyjnego. Nie jest to jednak jednoznaczne z rozpoczęciem szkolenia.

  • Krok drugi:  pozwól nam na kontakt z Tobą. Zadzwonimy i przedstawimy wszystkie niezbędne informacje. 

  • Krok trzeci: po wniesieniu opłaty kursant otrzymuje dane dostępowe do platformy e-learningowej.

  • Krok czwarty: szkolenie i zaleczenie zadań modułowych, a następnie przekazanie danych potrzebnych do wystawienia Zaświadczenia oraz certyfikatu. 

Wystawiamy:

Certyfikat Polskiego Centrum Bezpieczeństwa i Prewencji o ukończeniu szkolenia są bezterminowe i akceptowane na terenie całego kraju.
Oryginały dokumentów zostaną wysłane do Ciebie listem poleconym Pocztą Polską.

CENA : 500 zł
 

Wypełnienie formularza nie zobowiązuje do udziału w szkoleniu.

 

SPRAWY ORGANIZACYJNE KONTAKT

Jeżeli masz pytania związane z organizacją szkolenia, skontaktuj się z nami

lub skorzystaj z formularza kontaktowego

 
 

Terminy

  • 2022-08-28 00:00
Nasze akademie to spotkania ludzi pasji, którzy swoje zdrowie,duszę i ciało traktują z należytym szacunkiem.Organizując nasze szkolenia staramy się dołożyć wszelkich starań aby uczestnicy akademii wychodzili i wracali do nas szczęśliwsi, piękniejsi i zdrowsi.
Sprawdż pozostałe wydarzenia w akademiach. Uczestnicząc w nich obniżysz koszty swojego szkolenia.